Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Simo Häyhän kadonnut muistikirja julkaistaan

Viime kesänä avatussa Kollaa- ja Simo Häyhä –museossa oli esillä Häyhän käyttämiä vaatteita. Marika Anttonen Viime kesänä avatussa Kollaa- ja Simo Häyhä –museossa oli esillä Häyhän käyttämiä vaatteita.

Ennen julkaisematon Simo Häyhän muistikirja esitellään ensi kuussa Rautjärvellä. Kuuluisa rautjärveläinen tarkka-ampuja Häyhä kirjoitti vuosina 1939 ja 1940 kirjasen omista sotakokemuksistaan. Tämä kirjanen oli kadoksissa, kunnes Häyhän perikunta löysi sen ja lahjoitti Kollaa- ja Simo Häyhä – museolle.

Kirjasen sisältö paljastaa mm. Simo Häyhän ampumien vihollisen sotilaiden lukumäärän ja miten hän haavoittui.

Kirjasesta julkaistaan 13. maaliskuuta sadan kappaleen numeroitu näköispainos. Niistä ensimmäinen huutokaupataan huuto.net palvelussa. Huutokauppa on auki 6.3.–20.3. Kirjasen huutanut henkilö pääsee tutustumaan teokseen ennen muita, sillä seuraavat versiot lahjoitetaan ja myydään vasta kaksi viikkoa huutokaupan toteutumisen jälkeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäkuun alussa 2018 julkaistaan koneella kirjoitettu versio kirjasesta, jonka voi ostaa Kollaa- ja Simo Häyhä – museolta. Myynnistä saadut tulot käytetään Kollaa- ja Simo Häyhä –museon kehittämiseen.

Kommentoi

Hae sivuilta