Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Simo Häyhän muistokirjan huutokauppahinta kohosi vuorokaudessa

Simo Häyhän alkuperäinen muistojani-kirjanen on Kollaa ja Simo Häyhä museon. Anssi Kemppinen Simo Häyhän alkuperäinen muistojani-kirjanen on Kollaa ja Simo Häyhä museon.

Talvisodan tarkka-ampujan Simo Häyhän sotamuistokirjasesta otettu näköispainos kiinnostaa huutokaupassa. Tänään keskiviikkoaamuna hinta oli noussut 755 euroon. Huutokauppa avattiin 6.3. ja se on auki ensi tiistaihin asti.

Syynä hinnannousuun on todennäköisesti se, että tiistaina näköispainos esiteltiin medialle. Sotamuistojani-kirjanen on näköispainos rautjärveläisen sotasankarin Simo Häyhän itsensä kirjoittamasta talvisodan sotamuistovihosta. Näköispainosta on painettu 100 kappaleen numeroitu erä, josta numero 1 on siis huutokaupassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Vielä ei ole päätetty, millä hinnalla ja mistä numeroitua loppupainosta saa ostaa, sanoo Kollaa ja Simo Häyhä -museon pyörittäjä ja tukiyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Sinkkonen.

Häyhä kirjoitti muistonsa Karjalohjalla, jossa hän oli haavoittumisen ja leikkausten jälkeen toipumassa.

– Arvioin, että Häyhä halusi, että hänestä jää jokin dokumentti. Hän kirjoitti muistot yhdeltä istumalta eli niitä ei kirjoitettu usean päivän ajan. Teksti on aitoa, sillä olen aikaisemmin haastatellut Häyhää ja kirjoittanut hänestä, sanoo sotatieteiden tohtori Tapio Saarelainen.

Kirjassa Häyhä kuvaa muun muassa sotatoimia, tulitaisteluja, tarkka-ampujana toimimista, tiedustelua, komppanian toimia, joulun viettoa ja antamiaan haastatteluja. Historian tutkijoille tärkein tieto on se, että Häyhä kertoo kaataneensa 500 vihollista.

Kirjasen huutokaupasta, näköispainoksesta ja kesällä julkaistavasta konekirjoitusversioista saatavat tulot käytetään Rautjärven Miettilässä sijaitsevan Kollaa ja Simo Häyhä -museon kehittämiseen.

Kommentoi

Hae sivuilta